Zakładamy własną restaurację


Jeśli zawsze myśleliśmy o tym, że świetnie sprawdzilibyśmy się w roli właściciela restauracji, zacznijmy spełniać to swoje marzenie. Stwórzmy lokal gastronomiczny, który każdy będzie chciał regularnie odwiedzać.

Do otwarcia biznesu potrzebujemy na pewno odpowiedniej ilości pieniędzy. Ustalmy zatem, jaki budżet pozwoliłby nam na utworzenie restauracji, by następnie porównać go do posiadanych obecnie finansów. Pamiętajmy przy tym, że niemalże każda restauracja Komorniki musiała na początku sięgnąć po jakieś pożyczki, więc jeśli i my ich potrzebujemy, nie bójmy się zgłosić do instytucji bankowych. Następnie, mając już pewną część pieniędzy, możemy zacząć je inwestować, kupując bądź wynajmując odpowiedniej wielkości lokal, zatrudniając kucharzy i kelnerów oraz nawiązując współpracę z aranżerami wnętrz. W tym okresie czeka nas na pewno mnóstwo pracy, bo wszystkimi elementami składającymi się na naszą restaurację sami musimy się zająć. Jeśli jednak to zrobimy, wkrótce zaczniemy kierować prawdziwą knajpą.